5 Reden om een auto te leasen

Het leasen van een auto heeft zo zijn voordelen. Leasing is vooral populair bij autobestuurders die lagere maandelijkse betalingen willen of de voorkeur geven aan het rijden van nieuwe auto’s met de nieuwste functies. Bovendien hoef je met een autolease geen zorgen te maken om je voertuig te verkopen! Ben je van plan om een nieuwe auto te rijden? Hier volgen enkele van de belangrijkste redenen waarom je zou moeten kiezen voor een een leaseovereenkomst.

Leasing doet geen grote aanslag op je werkkapitaal

Als je een auto nodig hebt zonder dat je de mogelijkheid hebt om direct een grote aanbetaling te doen, dan is een leasecontract een uitstekende manier om je werkkapitaal te behouden. De maandelijkse leasebetalingen zijn in de meeste gevallen namelijk lager dan die van een lening en bovendien hoef je bij een autolease geen zorgen te maken over extra kosten van de omzetbelasting en andere belastingen.

Flexibiliteit om te kiezen

Het mooie aan een leaseovereenkomst is dat je voordat je het weet weer een nieuwe bak kunt rijden! Een financial lease heeft normaal gesproken een doorlooptijd van 1 á 2 jaar, waardoor je zorgeloos kunt kiezen voor een nieuwer model aan het einde van het contract. De flexibiliteit van een autolease zorgt er niet alleen voor dat je altijd kunt rijden in de auto die je graag zou willen hebben, maar het biedt ook de mogelijkheid om te beschikken over een auto voor slechts een bepaalde periode.

Onderhoud zonder zorgen

In vrijwel alle gevallen zijn de kosten voor reparatie en onderhoud opgenomen in het leasecontract. Dit betekent dat je met een autolease de risico’s van een onvoorziene uitgave aanzienlijk vermindert, aangezien de leasemaatschappij voor deze kosten opdraait. De leasemaatschappij moet de garage echter wel eerst akkoord geven voordat zij onderhoudsacties uitvoeren. Abnormale slijtage wordt namelijk niet vergoed.

Geen zorgen over doorverkoop

Ben jij het type persoon dat zich liever niet wil bezighouden met de verkoop van een auto? Dan past een leasecontract helemaal bij jou! Een leaseauto lever je na het einde van het contract namelijk gewoon weer in bij de leasemaatschappij. Dit geeft je de mogelijkheid om te beschikken over een auto, alleen wanneer jij die nodig hebt.

Geen last van waardevermindering

Wanneer een auto uit de showroom wordt gereden, dan is er al sprake van waardevermindering. Bij het leasen van een voertuig heb je echter geen last van de afschrijving zoals je dat doet als eigenaar. In plaats daarvan bestaan de maandelijkse leasebetalingen grotendeels uit de afschrijving gedurende de periode dat je het voertuig least. Hierdoor kun je flink op de kosten besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *